Bericht 12 – De dag van de 891 boeken

Vandaag voor de 2e keer in Kisumu naar de Bookshop gegaan om nog meer boeken van Biblionef voor Ysdak te kopen. De vorige keer al uitgezochte boeken waren keurig in dozen verpakt. Terwijl Dieuwer met de verkoopster verder ging mocht ik achter in de winkel alles nakijken en tellen. Het klopte exact. Kon ook niet anders, op de bonnen waren 2 tot 3 keer controle tekens zichtbaar. Daarna ben ik samen met Dieuwer verder gegaan. Later kwam Lilian erbij, die had een flink deel van het geld gepind.

Op enig moment waren we het spuugzat en zijn eerst maar gaan eten en drinken in een naburige eetgelegenheid. Daar bijgekomen met een aantal lekkere glazen mango juice. In de winkel terug nog doorgegaan. Uiteindelijk maar gestopt bij een eindaankoop van 891 boeken. Voor een prijs van (met korting) 179.000 Ksh terwijl we tot 250.000 Ksh konden gaan. Dus Biblionef er is nog een redelijk bedrag (ca. 700 Euro) over.

Na het afrekenen (stapels briefjes van duizend) heb ik de boeken met een TukTuk naar de Duke (het hotel) gebracht. Daar hebben we op het dak nog wat gedronken. Ook nu weer enorme herrie. In het naburige park was een bijeenkomst waar o.a. de premier van Kenia, Raila Odinga kwam spreken. Wat kunnen die Afrikanen een lawaai maken.

Toen kwam nog de andere grote klus. Biblionef wil van alle boeken de titels etc. weten. En de boeken blijven hier. Nu stonden de titels wel op de bos bonnen maar zeer klein en niet alfabetisch. Dus eind van de middag en een deel van de avond alles uitgesorteerd en in de laptop opgeslagen. Uitgeblust waren we net klaar en toen …….. viel opnieuw het licht uit. De hele stad weer in het donker. “This is Africa” Inmiddels hebben we weer licht + lawaai van allerlei alarmen die afgegaan zijn.

Onderstaand wat foto’s van het hele proces.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie