Bericht 11 – Terug in Kisumu

Vanochtend van iedereen met pijn in het hart afscheid genomen met min of meer de belofte om terug te komen. Met 3 kwartier vertraging, niet ongewoon en in een andere auto vertrokken ri. Kisumu.

Dieuwer wilde nog bij “haar” geit Grace kijken. Dus bij Arose gestopt en naar Grace gelopen. Die doet het prima. Bij haar baas, Joshua, kregen we de eerste soda (Coca Cola) van de dag. Op de terugweg pakte Joshua mijn hand en we liepen daar als vrienden. Toen we uitlegden wat deze manier van lopen in Nederland inhield waren ze met stomheid geslagen. Daarna moest Dieuwer nog naar haar een aantal jaren geleden geplante boom. Geweldig gegroeid. Die van mij was al in het begin: “past away”.

Door naar Kendu Bay. We waren al voorzichtig geïnformeerd dat daar een extra stop was i.v.m. de banden. Ik had de banden bij vertrek ook al bekeken  en gedacht: In Nederland werden we onmiddellijk van de weg gehaald, maar “This is Africa”. In Kendu Bay midden op straat inderdaad bandenwissel. Niet 1 maar 2 stuks. En waren kwamen ze vandaan? Van de auto achter ons. Die kreeg de slechte banden en reed weer terug ri. Homa Hills. Nu is Kendu Bay de plek waar we overgaan van onverhard naar asfalt. Op asfalt rijd je harder dus dan is een klapband gevaarlijker, maar goed we zijn heelhuids in Kisumu aangekomen.

Over de middag hier valt nog wel veel te vertellen maar doe ik nu niet. Behalve dat we 2 x Cola + 2 x Juice naar binnen hebben gewerkt en nog dorst. Verder dat het nu vrijdagavond is wat betekent, waar we al bang voor waren, dat het in de stad en in dit hotel een ongelofelijke HERRIE is. Hierboven disco op het dak !! Maar ook dat overleven we wel.

Bij de foto’s: Grace, Ibo en Joshua, de boom van Dieuwer in Arose en de bandenwissel in Kendu Bay

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie