Bericht 16 – We hebben het gehad – terug in Malindi

We zijn vanavond, eerder dan gepland, teruggekeerd in Malindi. We hebben het beiden even gehad. Kwamen we eergisteren al moe in Marereni aan, kregen we nog meer “ellende” over ons heen. Hoewel ons “Hotel” waar we 4 jaar geleden ook zaten schoon was en er geen gekke beesten waren werkte er van alles niet (of juist wel). De stroom viel een aantal keren uit, de wc gaf bij het doortrekken een straal de andere kant op, het kraantje stroomde haast niet, de douche zat half boven de wc. Het eten was kip, kip, kip, chapati, spaghetti en gelukkig wat meer fruit. Maar ook met het eten hebben we nu wel gehad.

Daarnaast, wat een armoe om ons heen. We waren aangekomen aan het einde van de (geciviliseerde) wereld. De overheid komt nauwelijks in dit gebied, hulporganisaties idem. Wij waren de enige 2 blanken, sommige kinderen waren bang voor ons. Er passeerden ons regelmatig grote trucks met hulpvoedsel voor de bewoners nog noordelijker ri. Lamu. En het was stoffig, ontzettend vuil, overal lagen bergen plastic. En er was ’s avonds en ’s nachts een hoop herrie. Homa Hills was er heilig bij.

Tel dat op bij de 3 weken die we al afgereisd hadden, de vele gesprekken die we gevoerd hebben, de projecten die we bezocht hebben, alle mensen die ons vragen stelden (je was nooit alleen) en jullie zullen begrijpen dat nadat we ons programma (met succes) hadden afgewerkt terug wilden naar het ook lawaaiig, ook druk en vuil maar toch meer geciviliseerde Malindi.

We zitten nu weer in het Malindi Breeze Point Hotel. In een ruime kamer / appartement. Ook hier mankeert wel wat aan maar het is tig keer beter. Beiden net onder de douche geweest. De meeste vuiligheid weg. Morgen de hele dag VRIJ. Onze gastheer, Eldad Omollo, is een dag naar Mombasa. Zondagmiddag dan een stuk cultuur, de Ruines van Gedi, maandag naar een bekend strand en dan weer in 2 etappes terug.

Morgen kom ik wel met een verhaal over wat we de laatste dagen gezien, beleefd en gedaan hebben, met foto’s

Hieronder wat foto’s van waar ik bericht 15 mee begon

En nog wat van Marereni

Morgen een wat vrolijker verhaal over gehouden workshop en Childrens Day.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie